Wiener Schnitzel autentic
Șnițelul Wiener înseamnă „cotlet vienez” în germană și este unul dintre cele mai tradiționale și reprezentative mâncăruri din Austria. Atât de mult, de fapt, încât definiția sa este protejată cu înverșunare de legea austriacă. Trebuie să fie din vițel; atunci când este făcut cu orice alt tip de carne, nu poate fi numit tehnic șnițel Wiener.
Wiener Schnitzel autentic
Șnițelul Wiener în este una dintre cele mai tradiționale și reprezentative mâncăruri din Austria.
Ingredients
- 200 gr cotlet de vițel cotlet de pui sau porc - dar nu este autentic.
- 1/4 cana faina de grau faina de orez
- 1/2 lingurita sare gema
- 1/2 cana pesment
- 100 ml ulei untura pentru gatit
- 4 felii lamaie
Instructions
- Bate carnea uniform pe ambele parti cu un ciocan de lemn, pentru cele mai bune rezultate. Pune carneai intre 2 foi de hartie pentru a curata mai usor.
- Pune in 3 vase separate urmatoarele : Amesteca faina si sarea in primul vas, ouale batute in al doilea vas si pesmetul in al treilea vas.
- Intr-o tigaie antiderapanta, adauga uleiul si incingel la temperatura medie - mare.
- Adauga cotleturile mai întâi în făină până când suprafața este complet uscată.
- Scufundați în ou pana se acopera complet, lăsați excesul să scurga câteva secunde.
- Adaugati cotletul in pesmet. Nu presați pesmetul în carne, deoarece acest lucru îl va umezi și nu va crea o acoperire crocantă. Crusta nu trebuie să adere complet, ci să formeze o coajă liberă în jurul șnițelului.
- Prăjiți șnițelul timp de 2 până la 3 minute pe o parte, până devine maro auriu. Asigurați-vă că carnea pâine „înoată” ulei (grăsime). Intoarceti si prăjiți pentru inca 2-3 minute. Intre șnițele lasati tigaia sa se incinga pentru 1 minut.
Notes
Se servește în mod tradițional cu felii de lămâie, precum și salată de cartofi, salată de castraveți sau cartofi prăjiți. Poftă bună.