Plaja Vadu
Diverse

Plaja Vadu

iul. 3, 2024

Toate drumurile duc la Marea Neagră… Așa că am hotărât sa vizităm plaja Vadu, fiind sătui de ce ne oferă Mamaia, ori Constanța.

După câteva ore de condus, la propriu, deși plaja Vadu este relativ aproape ( 40 de km de acasă), drumul fiind extraordinar de prost, cu gropi ce te poate lăsa fara baia de ulei și câteva încercări de a ne orienta cu ajutorul GPS-ului (care părea să ne conducă spre nicăieri), am ajuns în sfârșit la destinație în satul Vadu.

drumul spre Plaja Vadu

Vadu este un sat situat în comuna Corbu, județul Constanța, în partea de nord-est a României, aproape de litoralul Mării Negre și sistemul lagunar Razim-Sinoe. Satul are o istorie bogată și oferă vizitatorilor o combinație unică de peisaje naturale, liniște și tradiții locale după cum ne spune Wikipedia.

Noi am gasit un sat efectiv înghețat în timp, cu case vechi, întrepătrunse de case noi, interconectate de un drum principal de asfalt. Restul, ulițe de pământ și pietriș.

În trecut, Vadu a fost cunoscut sub numele de Caraharman, un nume de origine turcă. La recensământul din 2021, satul avea o populație de 659 de locuitori. Vadu se află la aproximativ 39 km de Constanța și la 10 km de Corbu, fiind accesibil printr-un drum 2/3 betonat prin câmpie, care trece pe lângă diverse rămășițe industriale ale epocii comuniste​.

Ne-am uitat, ne-am învârtit, am salutat somptuos un călăreț și am trecut de Cherhana Moessia, spre plajă.

Un drum relativ accesibil, din plăci betonate, pământ și nisip. Credeam că o să fie gol… Surpriză…. locul era plin de mașini de AG, PH, IF, B, GJ..ce să mai, toată România..

Am cotit la stânga, mergând incă 2 km pe nisip, ajungând la cherhanaua Vadu Pescarilor. Aici ne-am oprit și am purces la plajă. Tot de aici, aproape de Vadu se află Periboina, o limbă de pământ care separă apa dulce a Lacului Sinoe de apa sărată a Mării Negre. Acest loc este perfect pentru observarea păsărilor și pentru plimbări lungi pe malul mării​.

Ne-am relaxat.. Ne-am bucurat de liniștea din jur, ne-am minunat de câte mașini și corturi sunt. Odată venit la mare, trebuie să vizitați și plaja Vadu. Să admirați valurile ce se sparg pe plaja sălbatică, să vă bucurași de liniște, să contemplați asupra liniștii sufletești.

Pe la prânz am luat „prânzul” în „oraș”, la prosop, clasic, românește, cu dovlecei copți, roșii, brânză, salam de vară… Un deliciu.

O experiență care te încarcă de energie. Plaja Vadu, o plajă sălbatică ( sau…cât a mai rămas din ea ), ce trebuie punctată dacă dorești ceva diferit.

Locația unde am ajuns noi este următoarea:

Loading

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *