Supă de varză murată

Ștefan Gîrdeanu
1 Min Read

Supă de varză murată

Supă de varză murată. traditională din Polonia <3. Un deliciu pe care l-am incercat in Cracovia
Timp de pregătire 20 minute
Timp de gătire 2 ore
10 minute
Curs Soup, Supe
Bucătărie Polish, Poloneza
Porții 12 persoane
Calorii 213 kcal

Ingrediente
  

  • 3 buc Cartofi medii
  • 1 kg kielbasa afumată, tăiată în cuburi sau kaizer afumat
  • 1 buc varza murata
  • 1-4 kg apa
  • 1 buc conserva de ciuperci
  • 0.5 kg ciuperci proaspete taiate felii
  • 0.5 kg piept de pui taiat cuburi
  • 2 buc morcovi taieti feliute
  • 2 buc telina feliata
  • 2 lingurite marar tocat
  • 1 lingurita piper boabe
  • 2 lingurite otet alb sau zeama de lamaie

Instrucţiuni
 

  • Taiati cartofii, morcovul si telina ca pentru ciorba.
    3 buc Cartofi medii, 2 buc morcovi taieti feliute, 2 buc telina feliata
  • Taiati felii kieblasa ( kaizerul ) afumat.
    1 kg kielbasa afumată, tăiată în cuburi
  • Taiati cuburi pieptul de pui
    0.5 kg piept de pui taiat cuburi
  • Taiati felii varza murata
    1 buc varza murata
  • Adaugati totul la fiert, la foc mic.
    3 buc Cartofi medii, 1 kg kielbasa afumată, tăiată în cuburi, 1 buc varza murata, 1-4 kg apa, 0.5 kg ciuperci proaspete taiate felii, 0.5 kg piept de pui taiat cuburi, 2 buc morcovi taieti feliute, 1 buc conserva de ciuperci
  • Fierbeti aproximativ 1 ora
  • Urmariti ca legumele si carnea sa fie fierte.
  • Asezonati dupa gust, cu sare.
  • Adaugati mararul si boabele de piper, apoi mai fierbeti 3 minute.

Note

Pentru o consistenta mai mare, puteti sa scoateti morcovii si telina apoi sa le dati prin blender. 
Cuvânt cheie bucatarie poloneza traditionala, supa de varza murata, supa traditionala poloneza

Loading

Share This Article
Leave a Comment