De cum s-a crăpat de ziuă am sărit ca ars din pat. Trebuie să merg la peşte! Să merg şi să încep un nou proiect ce îmbină hobby-ul meu de pescar amator şi informaţiile atât de necesare unui pescar. Zis şi făcut : am încărcat telefonul, am încărcat “Goproul”, am luat trebiedul şi “dijayul” şi dus am fost spre baltă, nu înainte de a trece pe la magazinul de articole pescăreşti.
Că orice pescar care se respectă, sculele le aveam pregătite în maşină. Îmi mai trebuia un pic de nadă şi momeală, pentru a începe o partidă de pescuit şi a trage câteva cadre.
Între timp să vă povestesc despre AziPescuim.Ro. Un proiect pe care l-am început, unde vreau să fac o bază de date cu toate magazinele de pescuit, locaţia lor, toate bălţile de pescuit ( atât cât pot culege ) dar şi unităţile de cazare din apropierea bălţilor, restaurantele cu specific pescăresc. Site-ul este încă în varianta beţa, dar vă invit să îl vizitaţi, pentru că este actualizat mereu.
Mno, plecând de la magazinul de articole pescăreşti am purces către complexul Burebista sau balta Istria or Histria, cum mai este cunoscută. El se află lângă comuna Istria, pe drumul spre cetatea Histria, la aproximativ 35 de km de Constanţa.
Taxa este de 70 lei de persoană şi 30 lei pentru însoţitor. Poţi pescui între orele 6:00 şi 18:00 cu 3 beţe având fiecare 2 cârlige ( suficient pentru o partidă perfectă). Că specii de peste poţi să prinzi : crap, caras, babuşcă, rosiara, şalău şi ştiucă. Dar urmăriţi şi video-ul pentru alte detalii.
Trebuie sa merg la peste!
Ajuns pe ponton, am scos repede 2 beţe de feeder şi o fixa, cu o montură diferită. În loc să folosesc montura de feeder am folosit un simplu cârlig şi pluta la care am agăţat un peştişor. Taci zic, azi rup pe şalău. Am lansat şi m-am aşezat cumintel pe scaun, aşteptând.
Nu a trebuit să privesc mult pluta… În 10 minute s-a şi dus energic la fund, la capătul firului fiind un şalău. Entuziasmat, am uitat de minciog şi l-am scos trăgând cu mâna de fir.. La fix! O secundă mai trebuia şi îl pierdeam.
Tot din cauza entuziasmului şi a furnicăturilor de dinainte de partidă, am uitat să verific dacă minciogul este bun, nu este rupt sau nu îmi lipeşte din masia. Surpriza a fost că acesta era rupt şi nu putea fi folosit, asta ducând la pierderea a 2 şalăi.
Am încheiat ziua satisfăcut, atunci când am încercat şi la o gumă verde, la spinning, cu o lansetă bologneza ( nu am lansetă de spinning) reuşind să mai iau o captură.
Ziua s-a inchiat cu 3 şalăi în tolbă, o partidă pe cinste, într-un loc minunat, pe care vă invit să îl vizitaţi dar să fiţi pregătiţi mereu şi pentru răpitor, ca să nu plecaţi dezamăgiţi că “crapul nu mănâncă” sau nu “pune botul”
Daca vreti mai multe detalii va invit sa vizionati filmuletul sau sa intrati pe pagina www.azipescuim.ro ori pe facebook www.facebook.com/profile.php?id=100071221568189