Pentru aluat, amestecați făina, sarea, drojdia și zahărul într-un castron mediu. Amestecați uleiul de floarea soarelui, oul și apa într-o cană, apoi amestecați ingredientele uscate pentru a forma un aluat lipicios. Se întinde pe o suprafață ușor înfăinată și se frământă câteva minute până când aluatul devine neted și elastic. Se pune intr-un castron usor uns cu ulei, se acopera cu un prosop si se lasa la dospit 1 ora.
Între timp, puneți ceapa, ardeiul verde, condimentele măcinate, ardeiul iute, piureul de roșii și pătrunjelul într-un robot de bucătărie și amestecați până când legumele sunt tocate mărunt. Adăugați carnea și sare din abundență și amestecați pana se omogenizeaza.Puneti deoparte.
Încinge cuptorul la 200°C ( daca are ventilator ) 180°C la gaz . Odată ce aluatul a crescut, se frământă încă un minut, apoi se împarte în jumătate. Întindeți fiecare bucată la o grosime de 4 mm pe o suprafață bine înfăinată, păstrând aluatul rămas acoperit cu un prosop.Se lasă din nou la crescut timp de 15 minute, acoperite cu prosoape curate.
Impărțiți toppingul pe cele 2 bucati de aluat, întindeți pe marginile aluatului. Transferați pe foi de copt, apoi coaceți timp de 10-15 minute, până când aluatul se rumeneste și toppingul este gătit. Scoateți din cuptor, stropiți cu sumac și nuci de pin, apoi stropiți peste melasa de rodie, dacă folosiți. Se serveste fierbinte, presarat cu castravete, ceapa rosie, rosii si patrunjel.