Zakopane – o stațiune pentru toate vârstele.
Polonia

Zakopane – o stațiune pentru toate vârstele.

sept. 8, 2022

Zakopane , o statiune pentru toate varstele

Pentru unii un nou inceput , o data cu noul an scolar, pentru noi sfarsitul unui concediu fabulos, de doar 10 zile. ???

Am zis ca las Zakonape in urma ca sa scriu de Cracovia, doar ca , fiind multi in lista mea de prieteni, care au copii , la orice ora recomand aceasta statiune.

In afara de faptul ca peisajele sunt spectaculoase, preturile mici, intr-o statiune ca Zakopane poti avea cu copiii nenumarate activitati.

De data asta n-am vizitat muzee , nu cunosteam personajele descrise si nici n-am citit literatura poloneza, am plecat cu temele nefacute.

Tatra, vazut din Zakopane

Am fost in schimb cu funicularul . Privelistea iti taie respiratia si nu se poate reda in fotografii. Tot eram mirata ca nu-mi ies si nu-mi ies fotografiile . Am pandit un sezlog si l-am prins chiar in prima linie . M-am simtit ca soacra mare la nunta.

„Stana” ..- Afumatoare. Aici se produce branza afumata

Dupa ce am coborat de pe munte, am mers inca 2,5 km , pe jos , cu antiinflamatoarele in rucsac catre alt munte sa ne suim in telescaun.

In telescaun am scapat vie dupa ce era sa-mi rupa mana Stefan , ca a tras fierul ala de protectie fara sa se uite si ametit cum e si-a scapat si telefonul in râpă. Au oprit oamenii aia telescaunul pentru noi . Nu stiam pentru ce sa urlu mai intai la el , pentru mana ori pentru telefon.

Cand ajungi la capat iti fac fotografii , daca doresti le iei , daca nu…soarta.

Aici nu am ce sa povestesc si de data asta am amutit. Peisajele spun totul…

Anca.

Loading

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *