Dobrogea – Techirghiol – turnul de televiziune
Romania

Dobrogea – Techirghiol – turnul de televiziune

ian. 4, 2022

De mica am fost ” o baba curioasa”. Enervam pe toti cu intrebarile mele. Cum se face floricica, da’ tulpinița, da samanta, ce face femeia aia de la televizor cand merge acasa, pana unde-i cerul? Zeci de intrebari si ca sa scape de mine ori ma sfidau ori imi spuneau , ” intreaba si tu crainica” ori imi puneau o poveste la pikup sa nu ma auda cateva ore.Stateam acolo , in lumea mea a povestilor, cu lumina stinsa , reproducand fiecare cuvintel in gand. Inca stiu pe de rost ” Micul Muck”. Inca citesc, tot ce prind, cateva ore pe zi. Ma destinde…pentru asta in casa e harababura, dar nu-mi pasa. Imi vad de rutina mea. Nu ma scoti din ale mele..Asa functionez. De multe ori , nu-s atenta la cei din jur si chiar nu ma concentrez, pentru ca gandurile mele ” au multa treaba”. Uneori se iau si la cearta. ??Astazi, povestesc despre turnul de televiziune de la Techirghiol …sau de la Eforie Sud.Cine nu l-a remarcat in drum spre mare? Nu v-ati intrebat : ce dracu e acolo? Cum e acolo? Eu, de cate ori trec spun in gand : Uite turnul !!!Azi , am ajuns sub el. Sa-l admir..sa” vaza ” ochiul meu cat e de mare , sa-mi satisfac curiozitatea. Din Eforie Sud , faci la dreapta pe o straduta si tot mergi…mergi, admiri si tii drumul. Daca-ti vine o masina din fata , opresti si o astepti. Am oprit masina sa fac cateva poze, sa admir peisajul si sa adune si Louise cativa scaieti. Un nene grizonat , imbracat cu vesta impletita, ( unul pe fata, unul pe dos) cu mare chef de vorba, dadea cu pietre-n lac.

– Nu-i domne bun pestele din lacul Tuzla, uite statia de cacat aici. Daca , vrei sa pescuiesti , vezi ca te prind astia…au pus taxa…uite, ii vezi si aici ?( si-mi arata in dreapta)… sunt la privat. Uite cum e plaja aici! Si vin, domne si stau inchisi dupa plasa asta…ca nu-i tot lacul asta, dar deh, au bani si platesc. Ce faceti la turn?

-Pai mergem sa-l vedem..?

– Ce sa vedeti? Mergeti, mergeti…eu ma duc sa ma plimb pe plaja.La intoarcerea noastra, nenea ” unul pe fata , altul pe dos” …statea…statea pe o piatra. ???Stefane , asta-i tot aici, sta si el la aer !

– Sa fie sanatos ! ( Asta-i vorba lui ) Ii mai spun cateodata : Bai, Stefan , a murit ” X” !!!!” Sa fie sanatos ! Ce sa-i fac eu? „?‍?

Cand ne-am intors am incercat sa ajungem pana la Zarguzon. Stefan avea chef de off road si ne-am amintit din iarna trecuta cand ne-am ratacit pe camp. Preocupata cu Black Fridey-ul de la ” Papucei” , n-am vazut ce mocirle am in fata. Vrâm, vrâm, vrâm…

-Intoarce dracu masina ca pe aici ramanem, nu vezi ca noi suntem pe stanga si doua masini sunt pe dreapta …la dracu cu carti ?

-Pai ce? Nu vrei aventura?

-Azi , nu ! Hai la apartament sa vedem daca ne-a bubuit vreo teava !

– Ti-ar placea Anca sa stai la țara?

– Mi-ar placea …dar la țara de la munte , nu la Rio de Nisiparius ( vorba lu’ tata).Am ajuns la apartament…ura !! Ma intalnesc cu vecinu’ , de la blocul de langa mine.

-Ce faci vecine?

-Uite mi s-a stricat televizorul !!!………Ce liniste e in Techirghiol !!

– Merg sa ma plimb prin centru. Uite o iau asa, la stanga si meeerg…pana, pana la capat…la sanatoriu.

– Venim de la turn !?

– Ati vazut ce liber e la vaccinare?

– Sa ne auzim cu bine, vecine !Inca , n-au murit florile, la apartament !

– Mergem sa ne vaccinam si noi?

-Hai !!Bai, ai dracu , daca scriu si astia ceva pe Google , de turn.

– Stefan , Stefan , Stefan !!!- Te aud Anca !!! ???– In ce an s-a construit turnul, ca nu gasesc ???Asta-i Dobrogea mea !!!

Loading

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *