Vacanta in Polonia sub 2000 euro – partea I
Polonia

Vacanta in Polonia sub 2000 euro – partea I

sept. 8, 2022

A venit si vremea „concediului” sau mai bine zis, perioada aia a anului cand calatorim mai mult si in afara tarii. Avand un buget „limitat” de 2000 Euro pentru 2 persoane si doar 12 zile la dispozitie ne-am gandit sa anulam planurile de a merge in Muntenegru si am ales Polonia. Ca niciodata nu am facut un plan inainte ci doar am zis scurt :
– 500 Euro motorina
– 500 Euro cazare
– 1000 Euro cheltuieli de distractie.
Ne limitam la acest buget pe cat putem si facem un itinerariu in Polonia – Cracovia, de 10 zile. 2 zile pe drum dus – intors si 8 zile de petrecut.

Ei bine da, 2 zile pe drum, deoarece noi plecam din Constanta si drumul in Romania noastra frumoasa este ingrozitor si cei 830 Km de parcurs sunt obositori.

Drumul Constanta – Bors 2 facut de noi.

Si cum ne tot uitam pe harta si analizam distantele ( 1343km pe Google Maps – Constanta – Cracovia ) tresar si ii zic Ancai: Bai, trecem prin muntii Tatra !

Ea, din coltu’ patului, facu ochii mari, ca un copil mic ce vede jucaria preferata, zicandu-mi: Hai sa ne oprim undeva la munte !!!!

Si cum ma uitam pe harta, am gasit Zakopane… Nici nu stiam ca poate exista asa o „statiune montana” !

Drumul Oradea – Zakopane

Zakopane este situat în sudul Poloniei în apropiere de granița cu Slovacia. Acesta se află într-o vale între Muntii Tatra și Dealul Gubałówka. Din Cracovia se poate ajunge cu trenul sau cu autobuzul, drumul este de aproximativ două ore și jumătate. Mai multe despre Zakopane si experientele de aici, va spune Anca in acest articol, cat si despre Morskie Oko ( Lacul Marii ) si in altele unde vom descrie ce ai de facut acolo. Pe scurt, este locul unde vrei sa iti petreci concediul daca vrei ceva autentic, la munte, in alta tara, cu preturi decente. Un „Brasov” de Polonia pentru toate buzunarele.

Bun, deci planu’ era facut. Ne suim in masina, conducem pana la Oradea, luam o pauza, si apoi intins catre Zakopane, sa ne bucuram de munte !

Un mic video la ce te asteapta in Zakopane

Ca sa va faceti o idee, inainte sa continui cu „aventura” ( intr-un alt articol, pentru ca sunt foarte multe de spus, si nu vreau sa le arunc pe toate intr-un singur articol) sa va zic un pic despre preturi si despre cheltuielile facute pana in Zakopane.

  1. Motorina – Sunt 1271 Km din Constanta pana in Zakopane. Rotunjim la 1300 ( opriri in oras, rute ocolitoare, etc. ) – la pret de 8.5 lei ( rotunjim si aici ) , la un consum de 7l / 100km, alimentezi de 782 lei, rotund 800 lei. Pentru calcule la diferite motorizari intrati aici.
  2. Cazare Oradea 1 noapte – Aici am luat o teapa de zile mari (click pentru detalii ), la un hotel de 4 stele…Hotel Continental Forum Oradea. Baie murdara, capac toaleta cu stropi de urina, praf de 2 degete, lenjerie patata, si pereti scorojiti. 320 lei/ noapte / mic dejun inclus / parcarea platita in parcarea hotelului.
  3. Cazare Alba Iulia 1 noapte – La superlativ ! 205 lei / camera / 1 noapte / parcare inclusa in pret. Aici avem un articol separat, dedicat acestei cazari, pe drumul de intoarcere spre casa.
  4. Cazare Zakopane 3 nopti – Noi am ales un hotel de 2 stele, din buricul targului, la 500m de strada principala din Zakopane, Krupówki. Conditii modice ( ceva din anii 90 ca mobilier ) dar curat. 534 Lei / 3 nopti / parcare platita 3 nopti.
  5. Huvinieta – 50 Ron 10 zile
  6. Vignieta in Slovacia – 50 Ron 10 zile.

Deci grosso modo, inceputul aventurii ( fara sa punem la calcul alimentele, si atractiile ), cu o formula de matematica simpla duce la : 800 lei/ combustibil dus + 800 lei/ combustibil intors * + 320 lei/ cazare Oradea dus + 534 lei/ cazare Zakopane + 205 lei/ cazare Alba Iulia ( la intoarcere ) + vignetele aferente Ungariei si Slovaciei = 2759 lei sau 564 euro ( la 4,9 lei )

Zic… taci ca suntem in grafic si din cei 2000 euro alocati concediului, am cheltuit in prima parte a lui, drumul si cazarea ( inclusiv cazarea la intoarcere ) 564 euro. Mai am de adaugat aici si cazarea din Cracovia, tot la 4 stele, cu o diferenta uriasa de pret si conditii ( articol separat ) cat si restul de cheltuieli cu motorina. Daaaaar…. cum calatorului ii sade bine cu drumul, voi reveni si cu restul de detalii in partea a 2 a vacantei sub 2000 de euro din Polonia.

Citeste : Vacanta in Polonia sub 2000 euro partea a 2 a

Citeste : Vacanta in Polonia sub 2000 euro partea a 3 a

Loading

3 Comments

  • aștept cu nerăbdare continuare.

    • Te anuntam imediat ce publicam continuarea 🙂

  • […] in prima parte ( il puteti citi aici ) am ajuns la o cheltuiala de 564 euro, in partea a 2 a o sa va spun restul de cheltuileli de drum […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *